Международна конференция за превенция на насилието в Марибор, Словения

Международна конференция за превенция на насилието в Марибор, Словения

В рамките на проект „Усилване на силните страни на детето за превенция на насилието”, който има за цел изграждане на сигурна и позитивна среда в училище се проведе надграждащо обучение за прилагане на ресторативни практики за разрешаване на конфликти и подобряване на взаимоотношениятав училище.

Прилагането на възстановителни (ресторативни) практики развива връзките между съучениците, повишава чувството за принадлежност, намалява агресията и тормозът и същевременно развива техните емоционалните и социални умения. Водещ на обучението е д-р Белинда Хопкинс, директор на " Transforming Conflict." и пионер в приложението на възстановителните практики в училищните среди във Великобритания.

Проектът се осъществява в партньорство с Association for Child and Family Empowerment "Ave Copiii" (Молдова), Social Services Agency (Латвия), First Children's Embassy in the World – Megjashi, (Македония), Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil, (Румъния), Network of Organizations for Children of Serbia – MODS, (Сърбия), The Association for a better world, (Словения) и Tirana Legal aid society (TLAS) (Албания).

Проектът се реализира с финансирането на Фондация Оук за периода 2016 - 2021 г.